Hoe moet je een broek innemen?

Hoe moet je een broek innemen?

Doe de jeans binnenstebuiten en knijp de tailleband bij elkaar aan de zijkanten, tot het past. Draai je jeans binnenstebuiten en trek hem aan. Knijp in de tailleband aan beide zijden tot je de juiste pasvorm in de taille hebt verkregen.

Hoe maak je je broek strakker zonder riem?

Mocht ze te groot zijn, dan bestaat er alsnog een heel handig trucje. Op Twitter toont een vrouw hoe je een veel te grote broek toch nog kan dragen zonder daarbij een riem te gebruiken. Je steekt de broeksknoop simpelweg door het eerste lusje en vervolgens maak je de broek vast zoals gewoonlijk.

Wat te doen als je broek te wijd is?

Met een beetje kennis kun je je spijkerbroek zelf stellen. Als hij behalve bij de taille ook op andere plekken te wijd is, kun je dat ook oplossen. Alles wat je nodig hebt is heet water, naaigerei en een naaimachine.

Hoe rokje innemen?

Pak aan beide zijden van de taille de hoeveelheid stof vast die je in wilt nemen. Zet de eerste speld op de plek waar de meeste stof moet worden ingenomen. Zet op deze manier langs de hele naad spelden tot je de juiste pasvorm hebt. Trek de jurk uit en rijg een draad langs de lijn met spelden.

Hoe maak je de waist van een broek kleiner?

De tailleband van een broek bestaat meestal uit twee lagen. Maak twee knipjes in de binnenste laag van de tailleband. Eén knipje maak je aan de rugzijde links, de tweede aan de rugzijde rechts, richting de zijnaden van de broek. Maak de knipjes ongeveer 3 á 4 centimeter groot.

Hoe kan je de bovenkant van je broek kleiner maken?

Deze methode kan bijna iedereen gewoon thuis doen, omdat de meesten alles er voor in huis hebben.

  1. Jeans verkleinen door ze te koken.
  2. Spijkerbroek verkleinen met (hete) wasmachine en droger.
  3. Neem een bad, terwijl je de jeans draagt.
  4. Bezoek een kleermaker.
  5. Zelf met naald en draad aan de gang.

Hoeveel kost een broek innemen?

Hoe duur het is om een broek te laten inkorten, hangt af van de stof waarvan hij is gemaakt en of er bijzonderheden in de broek verwerkt zijn. De prijs begint gemiddeld bij ongeveer acht euro. Een broek kun je professioneel – dat wil zeggen bij de kleermaker – al vanaf ongeveer acht euro laten inkorten.